Ga naar inhoud
Terug naar overzicht

World Class Manufacturing Gold Level Award

World Class Manufacturing Gold Level Award

De IVECO-fabriek in Madrid is wereldwijd de eerste vestiging van CNH Industrial die het Gold Level - het hoogste niveau van manufacturing excellence - behaald heeft, dankzij de diepgaande transformatie van haar productiesystemen.

IVECO-fabriek in Madrid viert World Class Manufacturing Gold Level Award

De uitreikingsceremonie vond plaats in aanwezigheid van Sergio Marchionne, Chairman van CNH Industrial, en Richard Tobin, Chief Executive Officer van CNH Industrial.

De IVECO-fabriek in Madrid is wereldwijd de eerste vestiging van CNH Industrial die het Gold Level - het hoogste niveau van manufacturing excellence - behaald heeft, dankzij de diepgaande transformatie van haar productiesystemen.

Naar aanleiding van de ceremonie gaf IVECO een preview van de Stralis X-WAY, een splinternieuwe truck voor lichte off-road toepassingen, die in Madrid geproduceerd zal worden en in september 2017 op de markt komt.

De fabriek van IVECO in Madrid is de eerste van de wereldwijd 64 productievestigingen van CNH Industrial die het Gold Level behaalt in het World Class Manufacturing-programma (WCM). WCM is een van de strengste normen in de verwerkende industrie voor het geïntegreerde beheer van productiefabrieken en -processen.

In het Spaanse hoofdkwartier van IVECO in Madrid werd een officiële ceremonie gehouden. Die vond plaats in aanwezigheid van de Board of Directors van CNH Industrial, onder wie Sergio Marchionne, Chairman van CNH Industrial, en Richard Tobin, Chief Executive Officer van CNH Industrial, samen met Pierre Lahutte, IVECO Brand President, en het topmanagement van de groep. Een 300-tal medewerkers uit Madrid, onder wie het managementteam en medewerkers, namen deel aan de ceremonie. Tom Verbaeten, Chief Manufacturing Officer bij CNH Industrial, leidde de ceremonie in met enkele woorden van dank aan de medewerkers van de fabriek voor hun harde werk en vastberadenheid om deze belangrijke mijlpaal te halen.

Chairman Sergio Marchionne feliciteerde in zijn toespraak alle betrokkenen uit de productie voor hun continue inspanningen doorheen de jaren en voor het feit dat ze hebben laten zien hoeveel er bereikt kan worden met engagement en teamwerk. Hij zette in de verf hoe dit soort resultaten enkel behaald kan worden wanneer technische knowhow gekoppeld wordt aan sterke passie en toewijding.

Na de ceremonie verzamelden alle aanwezigen aan de hoofdingang van de fabriek waar een Gold Truck, een volledig goudkleurig gelakte New Stralis, hen stond op te wachten. Sergio Marchionne, Richard Tobin, Pierre Lahutte, en de leden van de Board of Directors van CNH Industrial plaatsten hun handtekening op de truck en gingen met het volledige productieteam op de foto als aandenken aan deze mijlpaal voor de fabriek. Daarna volgde een rondleiding in de fabriek.

De WCM Gold Level-award is een erkenning voor de resultaten die behaald werden met een volledige technische herwerking van alle processen van de fabriek. Die herwerking ging zo'n 10 jaar geleden van start en vereiste een constante inspanning van alle medewerkers om continu te blijven verbeteren. De verbeteringen die doorheen de jaren werden geïntroduceerd, hebben zich vertaald in een continue toename van de veiligheid, een hoge kwaliteit van processen en producten, en een hoog serviceniveau.

De vestiging stelt ruim 2.500 personen tewerk en heeft met 21% het hoogste percentage vrouwelijke medewerkers in de Spaanse automobielsector. Ze exporteert 87% van haar productie, in hoofdzaak naar Europese landen, en ook naar Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Vorig jaar ontving de vestiging van het Kaizen Institute de Excellence Award in de categorie 'System of Continuous Improvement'.
De fabriek onderscheidt zich ook door haar milieuprestaties: ze recycleert niet alleen 99% van haar afval, maar heeft ook de CO2-uitstoot per geproduceerd voertuig verminderd met 53%.

De vestiging in Madrid, die ook de fabriek omvat, focust op het gamma zware voertuigen van IVECO: de New Stralis – zowel de dieselversie en de Stralis XP, als de Stralis NP CNG (Compressed Natural Gas) en LNG (Liquefied Natural Gas) – en de Trakker voor off-road toepassingen. Ze is nu in volle voorbereiding voor de lancering van een splinternieuwe truck voor lichte off-road toepassingen: de Stralis X-WAY. Die laatste zal in september over heel Europa bij de dealers van IVECO staan en krijgt in november 2017 zijn officiële internationale lancering voor het grote publiek tijdens de vakbeurs Solutrans in het Franse Lyon.

 

Bron: http://www.iveco.com/en-us/press-room/release/Pages/IVECO-Madrid-plant-celebrates-World-Class-Manufacturing-Gold-Level-Award.aspx