Ga naar inhoud
Terug naar overzicht

Silk Way Rally 2017

Silk Way Rally 2017

IVECO op het podium van de eerste etappe van Moskou naar Tcheboksary.

In een korte special van slechts 61 getimede kilometer, Nederlander Ton van Genugten IVECO Trakker klaar op de derde plaats, iets meer dan 2 minuten achter de winnaar en voor teamgenoten Gerard de Rooy en Artur Ardavichus van IVECO Powerstars.

Gerard de Rooy eindigde op de vijfde plaats en Kazakh piloot Artur Ardavichus op de zesde plaats slechts 5 seconden achter de teamleider.

Vandaag die het RAS de drivers van Tcheboksary naar Ufa in een tweede fase die nemen zal vergt de concurrenten beste rijvaardigheid.


De 7e editie van de Rally van de manier van de zijde is aan de gang. De eerste speciale fase begonnen gisteren vroeg in de middag na een lange transfer vanuit Moskou: 61 km aan de oevers van de rivier de Wolga eindigend met de bivuac die worden gehost door Tcheboksary luchthaven. Team PETRONAS De Rooy IVECO beheerst het modderig en glad spoor, met Ton van Genugten, IVECO van man van de dag, afwerking van het podium op de derde plaats aan boord van zijn #306 Trakker. Vanaf de eerste positie stak hij de finish lijn gewoon + 2m03s.

Gerard De Rooy en zijn nieuwe IVECO Powerstar afgewerkt in de top 5 + 4m01s achter de winnaar. "We begonnen langzaam deze korte etappe te nemen van vertrouwen met de vrachtwagen: de nieuwe Powerstar voelt goed zelfs op de modder-teamleider De Rooy zei – de zware regen is ingewikkeld de rijden want het is niet gemakkelijk om te zien, maar voor de eerste dag van de Rally van Silk Way ik denk dat wij heeft een goede baan! Lopen we niet het risico iets en de gerenoveerde IVECO gedroeg zich zeer goed".

Artur Ardavichus duurde niet risico's ofwel achter het stuur van de tweede IVECO Powerstar (#310) en een 6e positie in deze eerste fase bereikt: de bestuurder van Kazachs, op een bord met Belgische co-piloot Bruynkens en Nederlandse mechanic Huisman, gesloten op de dag de derde IVECO vrachtwagen te plaatsen in de top 6.

Vandaag Team PETRONAS De Rooy IVECO zullen worden betrokken in de 2e etappe, die hen van Tcheboksary naar Ufa met een been afstand van 785,63 km en een speciale fase van 157 kilometer. De "Grand Kazan Track" vergt de beste rijvaardigheid van chauffeurs van het Team, omdat is soms smal en technische en sommige delen zijn zeer snel en kronkelende.


Fase 1 resultaten – Silk manier Rally 2017
1. Martin Kolomy (Tatra) 49m43s
2. ales Loprais (Tatra) +51s
3. ton Van Genugten (IVECO) + 2m03s
4. S. Viazovich (Maz) + 2m35s
5. Gerard De Rooy (IVECO) + 4m01s
6. Artur Ardavichus (IVECO) + 4m06s

Starten om SS2-9e juli
--------
06.52h Kolomy (Tatra)
06.56h Loprais (Tatra)
06.58h Van Genugten (IVECO)
07.06h Viazovich (Maz)
07.10h De Rooy (IVECO)
07.12h Ardavichus (IVECO)