Ga naar inhoud
Terug naar overzicht

IVECO Daily Blue Power Range - Van of the Year 2018

IVECO Daily Blue Power Range - Van of the Year 2018

Kampioen in duurzaamheid: IVECO Daily Blue Power uitgeroepen tot “Internationale bestelwagen van het jaar 2018”

• Daily Blue Power – IVECO’s nieuw duurzaam gamma voor onbeperkte distributie in stedelijke gebieden – werd door een panel van 25 ervaren autojournalisten uit heel Europa verkozen tot 'Internationale bestelwagen van het jaar 2018':
o Daily Electric is het 100% zero-emissie-voertuig
o Daily Euro 6 RDE 2020 Ready is de eerste LCV die klaar is voor de regelgeving rond Real Driving Emissions 2020.
o Daily Hi-Matic Natural Power is het eerste voertuig op gecomprimeerd aardgas met een 8-trapsautomaat in de LCV-industrie

• De prestigieuze prijs is het bewijs van IVECO's inzet voor technologie en focus op duurzaam transport: als de eerste bedrijfsvoertuigenconstructeur wereldwijd die het potentieel van aardgas heeft erkend, heeft IVECO een volledig gamma bestelwagens, vrachtwagens en bussen op aardgas ontwikkeld

Lyon, 23 november 2017

Het nieuwe IVECO Daily Blue Power-gamma werd gisterenavond verkozen tot 'Internationale bestelwagen van het jaar 2018' op Solutrans, de internationale handelsbeurs voor de wegtransportindustrie in Lyon (Frankrijk).

IVECO’s nieuwe lichte bestelwagen en het klassieke chassis-cabine-gamma moest het opnemen tegen sterke concurrenten om de overwinning in de wacht te slepen, amper drie jaar nadat de Daily in 2015 de titel won. De prestigieuze prijs is een erkenning van de focus van het merk op technologie om de duurzaamheid te verbeteren. De juryleden waren het erover eens dat de Daily Blue Power "de belangrijkste leefbare oplossingen bij elkaar brengt om de milieu-impact van LCV-voertuigen in steden en voorsteden te beperken.” Ze benadrukten het feit dat met dit gamma “IVECO over de duurzame voertuigen beschikt waar de markt om vraagt” en dat de “Elektrische, Aardgas- en SCR-voertuigen allemaal over beproefde technologieën beschikken die door IVECO werden ontwikkeld.” De jury was bijzonder onder de indruk van de technische innovatie van IVECO's nieuwe gamma, van het hoogstand rijplezier dat de Daily Hi-Matic Natural Power biedt en van het feit dat het merk "nu al zijn nieuwe Real Driving Emission-diesel voorstelde – drie jaar voordat de RDE-regels van de EU van kracht worden voor bestelwagens – waarmee het zijn concurrenten ver vooruit is”.

Legende foto (van links naar rechts) :
-          Jarlath Sweeney, President van de Jury “International Van of the Year”
-          Pierre Lahutte, Brand President IVECO

Jarlath Sweeney, voorzitter van 'Internationale bestelwagen van het jaar', vatte de stemming van de jury samen: "We feliciteren Iveco voor de indrukwekkende ontwikkelingen met de Daily Blue Power. Iveco is altijd al een wegbereider geweest inzake duurzaamheid in het LCV-segment. Het nieuwe Daily Blue Power-gamma bevestigt die positie.”

Bij het in ontvangst nemen van de prijs zei Pierre Lahutte, IVECO Brand President: “In het jaar van zijn 40e verjaardag werd de Daily voor de derde keer verkozen tot 'Internationale bestelwagen van jaar'. Naast het geprezen en succesvolle product erkent deze prijs de uitzonderlijke inspanningen van IVECO om op doorslaggevende wijze bij te dragen tot de strijd voor schone lucht in onze steden en de verlaging van de CO2-emissies. Daily Blue Power in zijn elektrische, aardgas- en meest geavanceerde dieselversies, is het eerste en enige voertuig dat drie keuzemogelijkheden biedt die vooruitlopen op regelgevingen die de toegang tot steden meer en meer zullen beperken. Dit stelt de investering van onze klanten veilig en geeft hen het concurrentievoordeel dat ze nodig hebben om hun duurzame bedrijven te ontwikkelen."

Het in oktober 2017 internationaal gelanceerde Daily Blue Power-gamma is uniek op de markt, omdat het de klanten de keuze biedt tussen drie verschillende technologieën, om het voertuig optimaal te laten aansluiten bij hun bedrijfsmissie en -activiteiten. Het gamma omvat:

Daily Hi-Matic Natural Power: het eerste LCV-voertuig op gecomprimeerd aardgas in de sector met de exclusieve 8-trapsautomaat, uniek voor zijn segment, die garant staat voor hoogstaand rijplezier. Dit bijzonder stil stadsvoertuig biedt de robuustheid, prestaties en betrouwbaarheid waarvoor de Daily bekend staat, bovenop een verhoogd comfort en een verlaagd brandstofverbruik van 2,5% ten opzichte van een handgeschakelde versnellingsbak, verlaagde emissiewaarden en de beste rijkwaliteiten in zijn klasse.
Zijn 3.0 liter F1C-motor levert 136 pk en 350 Nm, het hoogste koppel binnen het segment, produceert 76% minder roetdeeltjes en 12% minder NOx-emissies dan de equivalente Euro VI 3.0 liter dieselversie. In stedelijke omstandigheden ligt de CO2-uitstoot normaal gezien 3% lager dan bij diesel, maar dit stijgt tot 5% dankzij de geavanceerde Hi-Matic-transmissie. Als biomethaan wordt gebruikt, zijn er zo goed als geen CO2-emissies (verlaging van 95%).

Daily Euro 6 RDE 2020 Ready: het meest geavanceerde LCV-voertuig op diesel, en het eerste dat getest en goedgekeurd werd voor Real Driving Emissions (RDE). Dit model loopt vooruit op de uitdagende milieudoelstellingen voor 2020, met een oplossing die onafhankelijk werd gecontroleerd door de Nederlandse organisatie voor toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) en vandaag verkrijgbaar is.
Het vermogen is afkomstig van een motor met een gepaste cilinderinhoud, IVECO's 2.3 liter F1A-motor, die in 2016 volledig opnieuw ontwikkeld werd. Bovendien biedt hij een groter slagvolume dan andere constructeurs, wat garant staat voor een grotere duurzaamheid en natuurlijkerwijs lage NOx-emissies. De Daily Euro 6 RDE 2020 Ready is ook bijzonder zuinig: hij verbruikt tot 7% minder brandstof in vergelijking met de huidige versie, dankzij zijn Start & Stop-systeem en Michelin Agilis + ecobanden.

Daily Electric: een emissievrij voertuig dat ontworpen is voor gebruik in steden met de strengste toegangsbeperkingen, met een uitgebreide actieradius tot 200 km in stedelijke omgevingen en optimale batterijprestaties in alle weersomstandigheden. Zijn snelle laadmodus van slechts 2 uur wordt aangevuld door een Eco-Power-rijmodus en regeneratieve remfunctie, die de efficiëntie verder verbetert.

Uw partner voor duurzaam transport

IVECO’s productstrategie bestaat erin onze klanten voertuigen aan te bieden waarmee ze duurzamer kunnen werken, zowel vanuit het standpunt van het milieu als dat van hun bedrijfsresultaat.
Het bedrijf was de eerste fabrikant in de commerciële transportwereld die het potentieel van aardgas inzag. Met die vooruitziendheid ontwikkelde IVECO een volledig assortiment van bestelwagens, vrachtwagens en bussen op aardgas. IVECO is nog steeds de enige constructeur die een volledig gamma van aardgasaangedreven modellen aanbiedt, met op dit moment meer dan 22.000 verkochte aardgasvoertuigen.
Eerder dit jaar werd IVECO door de International Association for Natural Gas Vehicles uitgeroepen tot 'NGV Global Industry Champion 2017', als erkenning voor zijn engagement voor de aardgassector en zijn inspanningen voor de ontwikkeling van de CNG- en LNG-markten. IVECO was ook de enige vrachtwagenconstructeur die op de shortlist stond voor de 6e jaarlijkse 'European Gas Awards of Excellence 2017'. Het merk werd genomineerd in de categorie 'Project van het jaar', voor zijn duurzame visie op zwaar transport, die tot de ontwikkeling leidde van de eerste langeafstandsvrachtwagen op aardgas.

IVECO won ook twee van de drie 'Duurzame vrachtwagen van het jaar 2017' prijzen, waarbij de Eurocargo CNG de overwinning in de wacht sleepte in de categorie DISTRUBUTIE en de Daily Electric in de categorie BESTELWAGEN. Voor het tweede jaar op rij won de Daily de titel van 'Duurzame vrachtwagen van het jaar 2018' in de bestelwagencategorie, met de nieuwe Daily Hi-Matic Natural Power, dankzij zijn “streven naar grotere duurzaamheid, met voortdurende updates en verbeteringen zowel op kleine als grote schaal."
Ook IVECO BUS werd onlangs beloond voor zijn duurzaamheid: de Crossway LE Natural Power ontving de prijs voor 'Duurzame bus' in de Intercity-categorie.

Iveco

Iveco is een onderdeel van CNH Industrial N.V., een toonaangevende internationale leverancier van kapitaalgoederen die genoteerd staat op de New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) en op de Mercato Telematico Azionario van de Borsa Italiana (MI: CNHI). Iveco ontwerpt, bouwt en verkoopt een ruim gamma lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen en terreinvrachtwagens.

Het breed product aanbod bevat: de Daily (3.5 tot 7,2 ton MTM), de Eurocargo (7,5 tot 19 ton MTM), de Trakker (Off-Road) en de Stralis (vanaf 19 ton). Daarnaast bouwt het merk Iveco Astra terreinwagens, vaste en geleide dumpers en speciale voertuigen.

Iveco stelt wereldwijd circa 21.000 mensen te werk en beheert productievestigingen in 7 landen in Europa, Azië, Afrika, Oceanië en Latijns-Amerika. Daar produceert de onderneming haar voertuigen met de allerbeste en modernste technologieën. Dankzij 4.200 verkoop- en bijstandspunten in meer dan 160 landen biedt Iveco gegarandeerd technische bijstand overal ter wereld waar een van zijn voertuigen wordt ingezet.

Ga voor meer informatie over Iveco naar: www.iveco.com.
Ga voor meer informatie over CNH Industrial naar: www.cnhindustrial.com.

Voor meer informatie, contacteer :
Tél   02  467 12 57 – 0475 84 75 07
Fax       02  467 13 30
jeanmarie.verheyen@iveco.com
www.ivecopress.com

Le champion du développement durable : le Daily Blue Power d’IVECO est sacré « Utilitaire International de l’année 2018 »

• Daily Blue Power, la nouvelle gamme durable d’IVECO pour un service sans limites en zones urbaines, a été élu « Utilitaire International de l’année 2018 » par un panel de 25 journalistes seniors spécialisés dans les véhicules utilitaires et venant de toute l’Europe :
o Le Daily Electric est le véhicule 100 % zéro émission
o Le Daily Euro 6 RDE 2020 Ready est le premier véhicule utilitaire léger prêt à répondre aux réglementations de 2020 sur les émissions en condition réelle d’exploitation
o Le Daily Hi-Matic Natural Power est le premier véhicule utilitaire léger au gaz naturel comprimé avec une boite automatique à 8 rapports
• Cette récompense prestigieuse est la preuve de l’engagement technologique d’IVECO et de l’emphase que la marque met sur le transport durable : premier constructeur de véhicules industriels à avoir reconnu le potentiel du gaz naturel, IVECO a développé une gamme complète d’utilitaires, camions et autobus alimentés au gaz naturel

Lyon, le 23 novembre 2017

La nouvelle gamme Daily Blue Power d’IVECO a été couronnée Utilitaire International de l’année 2018 hier soir à Solutrans, le salon international de l’industrie du transport routier organisé à Lyon, en France.

La nouvelle gamme d'utilitaires légers et de châssis-cabines a dû faire face à une rude concurrence pour remporter la victoire, trois ans seulement après que le Daily ai reçu le titre en 2015. Cette prestigieuse récompense est la reconnaissance de l’intérêt que porte la marque aux innovations technologiques permettant une meilleure durabilité, alors que les juges se sont mis d’accord pour affirmer que le Daily Blue Power « rassemble les principales solutions viables permettant de diminuer l’impact environnemental des utilitaires légers lors de leurs opérations urbaines et suburbaines ». Ils ont souligné le fait qu’avec cette gamme, « IVECO propose les véhicules durables que le marché recherche » et que les versions « électriques, au gaz naturel et à réduction catalytique sélective sont toutes des technologies éprouvées développées par IVECO. » Le jury a été particulièrement impressionné par « l’innovation technique de la nouvelle gamme IVECO » et la « présentation à l’heure actuelle du nouveau moteur diesel à émissions en condition réelle de conduite, trois ans avant la réglementation RDE de l’UE qui sera obligatoire pour les utilitaires, et devançant de loin tous ses concurrents ». Sans oublier le plaisir de conduite absolu du Daily Hi-Matic Natural Power.
Jarlath Sweeney, Président du jury de l’Utilitaire international de l’année, résume ainsi le vote du jury : « Nous félicitons IVECO pour ses impressionnants développement avec le Daily Blue Power. Iveco a toujours été à l’avant-garde du développement durable sur le segment des véhicules utilitaires légers. La nouvelle gamme Daily Blue Power confirme cette position. »

En recevant ce prix, Pierre Lahutte, Président de la marque IVECO, a commenté : « Dans l’année de son 40ème anniversaire, le Daily a été élu “Utilitaire international de l’année” pour la troisième fois. Au-delà de notre produit acclamé et reconnu, cette récompense met en lumière les incroyables efforts fournis par IVECO pour contribuer de manière décisive à la lutte pour un air plus propre dans nos villes et pour la réduction des émissions de CO2. La gamme Daily Blue Power dans ses versions électriques, au gaz naturel et à moteur diesel le plus avancé, est le premier et le seul véhicule à proposer trois choix qui anticipent les réglementations ayant une incidence croissante sur l’accès aux centres-villes. Ceci sécurise l’investissement de nos clients et leur donne l’avantage concurrentiel dont ils ont besoin pour développer leurs entreprises durables. »

Lancée à travers le monde en octobre 2017, la gamme Daily Blue Power est unique sur le marché en offrant aux clients une liberté de choix entre trois différentes technologies pour répondre aux exigences spécifiques de leurs missions et entreprises. Cette gamme inclut :

Le Daily Electric : un véhicule zéro émission conçu pour circuler dans les villes ayant les restrictions les plus strictes en matière de circulation, offrant une autonomie étendue à 200 km en conditions urbaines réelles et une performance de la batterie optimisée pour tous les temps. Son mode de recharge rapide en seulement deux heures est complété par un mode de conduite Eco-Power et une fonction de freinage par récupération qui renforce son efficacité.

Le Daily Euro 6 RDE 2020 Ready : le véhicule utilitaire léger diesel le plus avancé du marché et le premier à être testé et vérifié pour ses émissions en condition réelle de conduite (RDE). Ce modèle anticipe les objectifs environnementaux ambitieux de 2020 avec une solution indépendamment vérifiée par l’Organisation néerlandaise pour la recherche scientifique appliquée (TNO) et est disponible à l’achat dès aujourd’hui.
Il est alimenté par un moteur de taille idéale, le F1A 2,3 litres d’IVECO, qui a été entièrement repensé en 2016 et qui offre une cylindrée plus élevée que celle des autres fabricants, pour une plus grande durabilité et des émissions d’oxyde d’azote naturellement basses en conduite réelle. Le Daily Euro 6 RDE 2020 Ready est également extrêmement écoénergétique : il utilise jusqu’à 7 % de carburant en moins que la version actuelle grâce à son système Start & Stop et ses pneus écologiques Michelin Agilis+.

 

Le Daily Hi-Matic Natural Power : le premier utilitaire léger fonctionnant au gaz naturel comprimé doté d’une boîte automatique exclusive à huit rapports, procurant un plaisir de conduite absolu. Ce véhicule urbain extrêmement silencieux offre la robustesse, la performance et la fiabilité qui font la réputation du Daily, un plus grand confort et des économies de carburant de 2,5 % par rapport à une transmission manuelle, ainsi que des émissions réduites et une maniabilité haut de gamme.
Son moteur F1C de 3 litres génère une puissance de 136 ch. et le meilleur couple de sa catégorie avec 350 Nm, produisant 76 % de particules (MP) et 12 % d’émissions d’oxyde d’azote en moins que son équivalent diesel 3,0 litres Euro VI. En conditions réelles d’exploitation en ville, les émissions de CO2 sont généralement 3 % inférieures au diesel, mais peuvent atteindre 5 % grâce à la transmission de dernière génération Hi-Matic. Si du bio-méthane est utilisé, les émissions de CO2 sont alors proches de zéro, avec une réduction de 95 %.

Votre partenaire pour un transport durable

La stratégie de produits IVECO est de proposer à ses clients des véhicules qui leur permettent d’être plus durables, à la fois pour l’environnement et pour leurs résultats financiers.
L’entreprise a été le premier fabricant au monde de transports commerciaux à reconnaître le potentiel du gaz naturel, une clairvoyance qui a permis à IVECO de développer une gamme complète d’utilitaires, camions et bus fonctionnant au gaz naturel.  IVECO est toujours le seul constructeur à proposer une gamme complète de véhicules fonctionnant au gaz naturel, avec plus de 22 000 véhicules vendus jusqu’à maintenant.
Plus tôt cette année, IVECO a été nommée Champion de l’industrie mondiale des véhicules au gaz naturel 2017 par l’International Association for Natural Gas Vehicles, en reconnaissance de son engagement pour le secteur du gaz naturel et de ses efforts pour développer les marchés du CNG et du LNG. IVECO a également été le seul constructeur de véhicules industriels sélectionné lors de la 6ème édition des Prix d'Excellence Européens du Gaz 2017, qui a vu la marque nommée dans la catégorie « Projet de l’année » pour sa vision du transport poids lourd durable qui a mené au développement du premier camion alimenté au gaz naturel pour le long-courrier.

IVECO a également remporté deux des trois prix du « Camion durable de l’année 2017 », avec l’Eurocargo CNG victorieux dans la catégorie DISTRIBUTION et le Daily Electric dans la catégorie UTILITAIRE. Pour la deuxième année consécutive, le Daily a remporté le titre de « Camion durable de l’année 2018 » dans la catégorie des utilitaires avec le nouveau Daily Hi-Matic Natural Power, grâce à « son objectif de plus grande durabilité, avec des mises à jour continues et des améliorations à petite et à grande échelles. »
Par ailleurs, IVECO BUS a récemment été récompensé pour son engagement en matière de développement durable : le Crossway LE Natural Power a reçu le « Prix de l’autobus durable » dans la catégorie « INTERURBAIN ».

Iveco

Iveco est une marque de CNH Industrial N.V., un leader mondial dans les biens d’équipements côté au New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) et à la Bourse italienne Mercato Telematico Azionario de Milan (MI: CNHI). Iveco conçoit, produit et commercialise une vaste gamme de véhicules industriels légers, moyens et lourds et camions tout-terrain.

La large offre de produits comprend : le Daily (3.5 à 7,2 tonnes de M.M.A.), l’Eurocargo (7,5 à 19 tonnes de M.M.A.), le Trakker (Off-Road) et le Stralis (à partir de 19 tonnes). Par ailleurs, la marque Iveco Astra construit des véhicules de chantier, dumpers rigides et articulés et véhicules spéciaux.

Iveco emploie plus de 21.000 salariés dans le monde et gère des sites de production répartis dans 7 pays en Europe, Asie, Afrique, Océanie et Amérique latine, où les véhicules sont produits avec le meilleur de la technologie. 4.200 points de vente et d’assistance dans plus de 160 pays garantissent une assistance partout dans le monde où un véhicule Iveco est en exploitation.

Pour plus d’informations sur Iveco, visitez www.iveco.com
Pour plus d’informations sur CNH Industrial, visitez www.cnhindustrial.com

Pour toute information complémentaire, contactez :
jeanmarie.verheyen@iveco.com
www.ivecopress.com
tél        02  467 12 57 – 0475 84 75 07
Fax       02  467 13 30