Gregoor Racing wint de Tunisia Desert Challenge

In de allerlaatste rit heeft Igor Bouwens de eindzege behaald in de Tunisia Desert Challenge. Voor Gregoor Racing Team is het de allereerste eindzege in een woestijnrally. Meteen staat vast dat het team terugkeert naar de Dakar.  

Igor Bouwens, Syndiely Wade en Ulrich Boerboom hebben er een bewogen week opzitten. Met hun Iveco T-Way waren ze van bij de start verwikkeld in een duel om de leidersplaats met hun Hongaarse vriend Miklos Kovacs. Ze wonnen de proloog, maar verloren de leiding door straftijd. Twee ritzeges brachten hen opnieuw op kop, maar dinsdag verloren ze veel tijd toen op 20 kilometer van de finish de transmissie brak. Even dreigde de opgave, maar de mekaniekers konden alles herstellen. 

Drie etappes restten Igor en co nog om 1 uur en 8 minuten goed te maken op Miklos Kovacs, maar de ritten van woensdag en donderdag werden geannuleerd wegens wind en zandstormen. Toch kwam het vrijdag alsnog goed. In de lus met start en finish aan de filmset van Star Wars kreeg Kovacs op zijn beurt mechanische pech. Met een panne aan de stuurinrichting moest hij terugkeren naar de start.  

“Eindelijk is het gelukt”, jubelt Igor. “We hadden heel de wedstrijd een goed tempo, maar midden deze week leek de overwinning ver weg. Een half uur per dag goedmaken leek me nog realistisch, maar door het afgelasten van twee etappes leek alles om zeep. Maar dan verloor Miklos de olie uit zijn stuurhuis. Dit keer zat de tegenslag in het andere kamp. Dat mag ook wel eens, want ik had al twee keer de Africa Eco Race kunnen winnen als ik geen pech had gehad.” 

Met twee ritzeges, een snelle proloog en een tweede plaats in de slotrit toonde het Gregoor Racing Team zich het snelst bij de vrachtwagens. “We hebben de beste navigator en de beste mekaniekers, ik hoef zelf alleen maar te sturen”, grijnst Igor.  

Het Gregoor Racing Team nam in januari voor het eerst deel aan de Dakar. Een afgebroken wiel leidde toen tot de opgave, maar voor zoveel pech werden ze bedacht met de Prijs van de Prins. Na deze zege staat evenwel vast dat het team terugkeert naar de moeder van alle woestijnrally’s. Igor: “We gaan de Iveco nu helemaal ombouwen om te voldoen aan de nieuwe FIA-regels en in januari zullen we niets aan het toeval overlaten in onze tweede Dakar.”